Groningen weer de gezondste stad van Nederland!

Net als in 2020 is Groningen ook dit jaar de gezondste stad van Nederland. Dat maakte advies- en ingenieursbureau Arcadis afgelopen maandag bekend. Arcadis vergeleek Groningen met 24 andere steden in Nederland. De aanpak van de gemeente Groningen is samenhangend, zegt Arcadis, en Groningen scoort hoog op ‘Gezonde Gebouwde Omgeving’ en ‘Gezond Milieu’. Het draait bij dit onderzoek vooral om de vraag hoe de fysieke omgeving in de praktijk bijdraagt aan de gezondheid van inwoners en bezoekers.

Van de 25 onderzochte steden voldoet Groningen het meest aan het ideaalbeeld van de gezonde gebouwde omgeving: een ruim opgezette en schone stad met voorzieningen om de hoek en de huisarts en het ziekenhuis dichtbij. Groningen scoort hierop het best. Op het gebied van gezond milieu is Groningen derde. Dit komt vooral door de luchtkwaliteit, die in Groningen beter is dan in veel andere steden.

Medewerkers van Arcadis hebben het rapport begin december overhandigd aan de wethouders Rik van Niejenhuis en Manouska Molema (foto).

bron: nieuwsbrief gemeente Groningen