Jouw sociaal culturele steentje bijdragen?

En ben je een doener met een sociaal hart? Kom dan werken bij SGSB!

Werken bij SGSB

Werk je bij SGSB, dan begeleiden we jou bij jouw dagelijkse werkzaamheden. Natuurlijk in de mate die bij jou past. We komen regelmatig bij je langs op locatie om te horen hoe het gaat en waar je eventueel hulp bij nodig heb. Dit kan over je werkplek gaan, samenwerking met anderen of jouw persoonlijke ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je lekker in je vel zit, veilig kan werken en je draai vindt in de rol en taken die je hebt. Wij vinden het ook belangrijk is dat je steun ervaart en geeft in het team waarin je werkt. Dat bespreken we ook samen.

Naast de individuele begeleidingsgesprekken, is het teamoverleg ook onderdeel van de begeleiding. Bovendien kun je door de korte lijnen snel met ons schakelen.

Opleiding en ontwikkeling

SGSB zorgt voor de coördinatie van de basisopleidingen waar een beheerder over moet beschikken om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren.

Bijvoorbeeld een BHV-training, maar ook Sociale Hygiëne of een training drank- en horecaregels. Daarnaast organiseren we teamtrainingen op maat, zodat je je blijft ontwikkelen op thema’s die zich voordoen op de sociaal culturele accommodaties.

Vanuit het IKB, je Individueel Keuze Budget, spaar je voor een opleiding of andere zaken die goed zijn voor jouw ontwikkeling op de werkvloer.

“Mijn baan is vergelijkbaar met die van een bedrijfsleider. Ik zorg ervoor dat alles zakelijk goed verloopt bij de accommodaties. Ik zorg voor kloppende financiën, denk mee met het bestuur over het beleid en geef leiding aan een team enthousiaste mensen. Als zakelijk leider ken je de regels en wegen bij de gemeente. En dat is ook handig voor de besturen van de speeltuinen. Zakelijk leider moet je van veel markten thuis zijn en oog hebben voor de doelgroep. Voor hen moeten er voldoende en aantrekkelijke activiteiten zijn op het gebied van sport, spel, recreatie en educatie. Daarnaast zorg je voor goede verhuurfaciliteiten op de accommodatie. Een zakelijk leider komt het beste uit de verf met zakelijke én sociale kwaliteiten. Ik heb veel contact met onze bezoekers. Het is van belang dat zij met plezier komen. Daar doen we het voor!”

Koos Tak Zakelijk leider dorpshuis en gebied Hoogkerk

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Mijn werk komt eigenlijk neer op de boel draaiende houden op de locatie. Organiseren ligt mij goed. Ik zorg ervoor dat alles goed verloopt. Belangrijke taken zijn gastheerschap, agendabeheer van activiteiten, de zaalverhuur, de inkoop van dranken en schoonmaakmiddelen, de administratie en de schoonmaak. Maar de mooiste taak die ik heb is de sociale functie, het contact met mensen die naar de locatie komen voor koffie of een activiteit. Dat vind ik het allerleukst, het maken van een praatje en zorgen dat de sfeer goed is. De functie van beheerder past heel goed bij mijn karakter.”

Tjalling Leffers beheerder bij buurtcentrum De Semmelstee

“Het werk dat ik doe bestaat voornamelijk uit beheertaken zoals koffie en thee klaarzetten in de zalen voor de clubjes. Ook houd ik de betalingen door de verenigingen bij. Ik werk samen in een team van 7 collega’s, met de vrijwilligers erbij. We hebben het gezellig met elkaar en op de locatie. Ik heb het vooral naar m’n zin als het lekker druk is. Ja, het werk bevalt me goed. Deze participatiebaan heb ik nu ruim een jaar. Het is de bedoeling dat ik hier ervaring op doe zodat ik straks door kan schuiven naar een betaalde baan als beheerder. Bij SGSB weten ze dat ik wel wil blijven. Ik hoop dat het lukt!”

Zepora Wiltjer participatiebaan bij buurtcentra Sonde 2000 en Tuinpad

“Ik zie mijn werk als hobby. Ik werk op twee locaties en beide locaties zijn anders. Bij BSV Helpman-Oost werk ik vooral met kinderen en bij het buurtcentrum in Corpus den Hoorn vooral met ouderen. Als assistent beheerder zorg ik ervoor dat mensen zich welkom voelen. Ik bereid de activiteiten voor, zet koffie en thee klaar en doe een kleedje op tafel. Ik maak het gezellig en bied mensen een luisterend oor. Vooral ouderen hebben daar behoefte aan. Bij de speeltuin in Helpman, de mooiste speeltuin van Groningen, is het vooral in de zomer erg gezellig. Ik heb er ook een winkeltje voor versnaperingen. Ik doe dit werk al bijna 9 jaar en weet prima mijn weg te vinden, maar als er iets is staat SGSB voor mij klaar. Ook organiseren ze 2 à 3 keer per jaar iets leuks voor werknemers. Ze ondersteunen ons waar nodig!”

Niurquelize Hassell assistent beheer BSV Helpman-Oost en Corpus den Hoorn